Stikkord

, , , , , , , , , , , ,

Noen ganger våkner man opp og kjenner seg mer sliten enn man var når man la seg. Man føler at i løpet av natten har kroppen vært med på å løpe et maraton man ikke visste at man deltok i eller at man var på rockekonsert kvelden før. Man våkner av vekkeklokka og skrur den av. Vil bare sove litt til, men kan ikke. Man sover litt til likevel, men bare til man våkner av alarmen på mobilen. Skrur den av og rekker nesten å sovne igjen før den ringer på nytt. Satte den visst bare på pause. Man vet man burde stå opp, for det er så mye man skal gjøre. Så mye som skjer. Som man egentlig har gledet seg til, men man tenker bare at det blir et slit. Klarer ikke å glede seg like mye. Føler et snev av dårlig samvittighet for at man vil bli hjemme. Kroppen verker i ledd og muskler. Øynene sklir igjen og man glir inn i søvnen enda en gang.

To timer senere våkner man og vet det er på tide å stå opp. Vet også at man kunne fint klart å sove lenger, men tvinger seg opp. Man tusler ned på kjøkkenet. Leter i skapet etter knekkebrød. Finner osten i kjøleskapet. Skjærer tykke brunost-skiver. Labber inn i stua i full slappfisk-uniform. Digre joggebukser, en halvslitt t-skjorte og den beste hettejakka. Trekker hetta over hodet for å gjemme seg fra en verden som uansett ikke ser deg når du er hjemme hos deg selv. Setter seg i sofaen og setter på tv. Glor på det som kommer frem. Som regel en serie. Sender noen meldinger med fine venner.

Utover dagen kommer venner. Man sitter der fortsatt i joggebukse, men trekker hetta ned igjen. Frokosten er fortsatt ikke ryddet opp, men energien er på vei tilbake. Har fått slappet av. Har ikke tenkt en tanke, bare sittet å sett på tv noen timer. Kjenner kroppen fortsatt er litt stiv, men ikke lenger vond. Man reiser seg opp av sofaen og setter seg knapt igjen før noen timer har gått. Da er gulvene støvsugd og vasket. En klesvask er hengt opp og en annen er i maskinen. Oppvasken er tatt og middagen servert.

Nydelig mat. Stekte potetbåter, kyllingfilé, stekt champinong og løk, for ikke å glemme sabla god bearnesaus :) Til slutt blir det avsluttet med dessert. Vaniljeis med sjokoladesaus! Mmmm! Og lille Turbo søler både is og saus utover gulvet, utover bordet. Og katten blir glad og slikker i seg sølet på gulvet og Turbo bare ler og Gud ler og jeg ler.

Når det er natta for Gud og møkkatrollet Turbo og de forsvinner hjemover setter jeg meg i sofaen. Kjenner på følelsen i kroppen. Kjenner at dagen har vært bra. At jeg har mestret noe selv om jeg ikke dro. Hvordan kroppen har slappet av og at smilet sitter løst. Neste besøk dukker opp. Nienna. Hyggelig det også. Mer is spises, denne gangen uten søl. Latteren runger igjen.

Er klar for morgendagen. Fit for fight. Uansett hva som måtte finne på å dukke opp. I alle fall nesten alt.

Jeg vil vel egentlig bare si at det er lov å ha en dårlig start på dagen. Det er lov å tenke at man ikke klarer, for man kan ikke klare alt, hele tiden. Det er viktig å lytte til kroppen og tenke litt på seg selv. Og selv dårlige starter kan gi en god slutt :)

Reklamer