Stikkord

, , , , , , ,

Siden jeg og Reka har begynt å gå turer igjen fant vi ut at idag, som det var så fint vær, skulle vi gå til Dragonkullen. Fikk tipset fra noen kolleger som var der for litt over ei uke siden.

For å komme til Dragonkullen kjører man først over gamle Svinesundsbroa. Når du kommer til rundkjøringen ved Svinesund, svinger du til venstre mot Hälle og fortsetter til du kommer til et skilt på venstre side som det står «Kasen» på. Fortsett innover den grusveien og til slutt kommer du til Idefjordens Sportsklubb. Her går det også lysløyper om vinteren og du kan også komme inn på «Kyststien i Bohuslän». Kyststien er et samarbeid mellom Norge og Sverige.
DSC_8231

Jeg hadde blitt fortalt at man brukte omtrent tjue minutter med gåing for å komme til Dragonkullen og det er nok ganske sikkert den tiden vi brukte. Det var litt bløtt her og der, men det gikk helt fint. Også fin tur å gå med barn, så lenge du ikke trenger å ha med barnevogn, for her er det både oppover og nedover og over to små bekker, men litt trollsk stemning og masse klær å klatre i. Det ble nesten litt klatring på vei mot toppen også, men det gikk helt fint.

På toppen av Dragonkullen er et utsiktstårn hvor du kan se langt avgårde innover både Norge og Sverige.1234266_10152261249531140_891250832_nEtter litt googling har jeg funnet ut at toppen ikke er mer enn 165 meter over havet, men det er nok til å se ned på begge Svinesundsbroene og Idefjorden. Sarpsborg og Hvalerøyene kan også skimtes i klart vær.

DSC_8218

Selv har jeg litt høydeskrekk og turte ikke gå helt på toppen, men det gjorde Reka.DSC_8220 Og for en vind det var der i dag!

Vi fant til slutt et lite sted med le for vinden og med strålende sol mot oss, der satt vi oss med kvikklunsj, vann og frukt, før vi tuslet tilbake igjen. DSC_8228

Det var utrolig deilig å rusle i skogen i dette herlige vårværet som vi har vært så heldige å ha i dag og snart blir det tur igjen, hvor vi havner da er ikke helt sikkert ennå, men ser ut til at det blir Venås neste gang. Har dere noen forslag til enkle gåturer så tar jeg gjerne i mot tips!

Reklamer