What would GissGiss do?

Lurer du på noe? Vet du ikke helt hvordan du skal få det til? Forvirret? Usikker? Hjelpesløs? Fortvil ikke! Hjelpen er her! Det gissgisske orakel er her for å hjelpe deg. Skriv spørsmålet ditt som kommentar og jeg vil svare så fort det lar seg gjøre.

 

Anonym spør;
Går det an å være forelska i to personer på en gang?

Det gissgissk orakel svarer;
Å være forelsket eller ikke forelsket er kanskje spørsmålet du har i hodet ditt nå? Forelskelse er en kortvarig følelse. Det er den spenningen man opplever når man møter et menneske man intresserer seg for. Det er dessuten mange typer forelskelser, man kan f.eks forelske seg i noen man egentlig ikke kjenner, og da tillegger man dem egenskaper som man igjen blir mer forelsket i. Orakelet føler at du sliter mellom to parter. Mitt råd vil være å sette av tid til deg selv, og ikke holde på med begge partene samtidig, da det før eller siden vil skape problemer. Det vil ende med at det blir oppdaget, om du skulle befinne deg i et forhold. Bruk de neste ukene, månedene på å finne ut hva du vil. Det gissgisske orakel vil anbefale for og mot-lister! Slik vil du kunne se ting enklere, og ikke få deg til å gjøre noe overilt som du kommer til å angre på. Det kan bli tøft, mn du klarer det! Spørsmålet om det går an å elske to personer, ligger inne til drøfting (Red.)

 

Kristin spør:
Hei du store orakel!
Jeg har tenkt lenge på en sak. Hvordan stiller du deg til kanibalisme? Greit å vite om jeg må løpe for livet om vi havner i en slik situasjon der det kan være et alternativ mener jeg!

Det gissgisske orakel svarer:
Ta det helt med ro, kjære Kristin! Jeg ville da aldri spist deg, da skulle det virkelig vært ille. Jeg ville nok heller spist Gud, om du skjønner hvem av de jeg sikter til. Med mindre jeg hadde vært soldat i den japanske hæren som ble sendt til Ny-Guinea under WW2 og du hadde vært en av mine motstandere. Hadde jeg fanget deg da, ville du nok blitt spist, slik som resten av dem. Om vi derimot hadde vært kompanjonger og spist deg, ville jeg blitt henrettet (og kanskje spist selv! ><)  Dette kalles rituell kannibalisme og blir ofte gjort for å oppnå styrken din (om jeg hadde spist hjertet da, men konsistensen ville blitt litt merkelig, men som du selv har en tendens til å si: «Alt går ned med litt piffikrydder).

LostSoul spør:
Hmm. Oooo,store gissgiss orakel, hvorfor er mennesker født med følelser..? -.-

Det gissgisske orakel svarer:

Kjære LostSoul! Du kommer med et vrient spørsmål, men siden jeg tross alt er et orakel, vet jeg jo svaret. Følelser er det som gjør oss til de vi er. Følelser henger sammen med det ubevisste og tankene vi tenker uten bestandig å være klar over. Det som er med på å påvirke det ubevisste, er andre menneskers reaksjoner på oss. Dette gjelder spesielt mennesker som har betydning for våre liv.

Gutt spør:
Jeg er betatt av ei venninne som jeg kjenner gjennom eksen min. Vi treffes fra tid til annen. Egentlig ville jeg spørre deg hvordan man unngår å havne i vennefella, men jeg tror heller jeg vil spørre hvordan man kommer ut av den?

Det gissgisske orakel svarer:
Kjære gutt! Å være betatt er ingen enkel sak. Spesielt ikke om det er en venn, eller en som ser på deg som en venn. Jeg har ikke helt funnet løsningen der selv. Selv orakler kan ha problemer i kjærligheten. (Tro det eller ei!) Men dette er også ei venninne av eksen din, sier du. Da kan det jo fort bli vanskelig, for det er ikke sikkert hun vil være slem mot venninnen sin. Man skal ikke/bør iallefall ikke hoppe på en venninna har vært på før, men så gjør jo også kjærligheten blind. Hva med å gi henne litt ekstra oppmerksomhet? Finne på noe med henne, bare dere to. Trenger ikke være noe mer enn å se en film hjemme eller noe. Og når dere ser på film, kan du jo prøve å stryke henne på armen, holde rundt henne og slik. Da finner du jo fort ut om hun vil noe. Om du ikke satser, vil du ikke vinne noe. Lykke til!

Julenissen himself spør:
Kjære GissGiss! Hvorfor ser alle frosker så dumme ut? Kan ikke du endre utseende på dem? Jeg vil også vite hva som skjer hvis du gir de litt amfetamin. Takk på forhånd du gissgisske Orakel!

Det gissgisske orakel svarer:
Kjære Julenissen himself. Jeg trodde vi hadde diskuert dette før? Frosker ser dumme ut nettopp fordi de er frosker. Også er de grønne og litt slimete. Dessuten finnes det over 3500 ulike slags frosketyper og det skal godt gjøres å se bra ut da. Vi har jo andre pene dyr som alt har tatt penheten. Sånn som f.eks delfiner, hunder, kattunger osv. Jeg kan desverre ikke gjøre om på utseende da jeg ikke er allmektig, bare en som har svaret på alt. Derrimot er det mulig å kunne diskutere det med Gud. Selv tviler jeg på at han kommer til å gidde å forandre 3500 typer frosker til det bedre. Om du gir frosker amfetamin vil de bli mer psykisk utholdene, spise mindre og få videre luftveier.

Tommy spør:
Vi har prosjekt på skolen om folk som har falt utenfor samfunnet, hva synes du om disse menneskene? Hva har disse menneskene gjort for å fortjene dette?

Det gissgisske orakel svarer:
Folk som har falt utenfor samfunnet har opplevd en del. Og å ha en del år på baken (eller en del erfaringe på godt og vondt) tror jeg bare kan være positivt. Det sies jo at man lærer av sine feil. Andre tråkker i fella igjen og igjen og igjen. Hva disse menneskene har gjort for å fortjene å bli sett på som søppel (og det er ikke orakelets egne ord) kan diskuteres i det vide og det brede. Det finnes mange historier. Noen er sløve, andre hatt en tøff oppvekst. Det gissgisske orakel slår et slag for disse menneskene og vil herved invitere deg til å prat med et slikt menneske en dag. For selv om noen lever på en annen måte enn deg, skal du ikke dømme uten å i det minste prøve å snakke med dem. PRØV! Vær mot andre slik du vil at andre skal være mot deg. Vil du at vi skal se på deg som avskum kanskje?!

Josephine spør:
Hallo Gissgisske orakel. Æ skriv te dæ førr å lufte noen tanker som æ har.Du skjønn at æ har ett problem me han guttn som æ lik,mn han vil ikke prøve sæ i noe forhold med mæ sia d førre forhaldet gekk i søppla (d e no 3år sida). Vi finner på ting ilag,film,spise ute etc.Mn d ende alltid opp med samme,nemli: vi har sex.No dn siste tia har han åpna sæ mer og mer førr mæ.Seie ting,sånn som at han lik mæ å sånn. D som e probleme førr mæ,d e: er han bærr ut etter sex,eller kan han ønske noe mer innst inn?Bærr at han ikkj tør heilt enno? (Vi har kjent kverandre i 6,5mnd no) Mvh, Josephine

Det gissgisske orakel svarer:
Kjærlighet er alltid komplisert. Og akkurat det du spør om har det gissgisske orakel problemer med selv. Vet han at du liker han som mer enn en venn? Hva med å faktisk fortelle han hva du føler? For om du føler deg brukt og utnytta er ikke det en særlig digg følelse. Kom tilbake med nytt spørsmål når du har gjort det. På forhånd takk :)

Kristin spør:
Jo, du vet, jeg lever under en sky. En sånn sort dum sky som regner en stor prosjon klønethet over meg. Det synes er jeg høyst urettferdig, og synes noen få om ikke all, men iallefall noe av den klønetheten min. Det er ikke noe gøy å stikke gafler i øyet, fly på sykkel og sette leppa fast i flaska, det må jo noen flere enn meg skjønne. Greit om det hadde vært underholding, men det var jo ingen som har sett det.
Så derfor, hvem i pokker skal jeg sende en skriftlig klage til? Det må da du min kjære orakelvenn vite noen ting om!

Det gissgisske orakel svarer:
Du har virkelig noen uheldige ting å titte tilbake på. Beklager på vegne av min venn Sjebenen. Om du skal sende en skriftelig klage må du gjøre det til Skjebnen Postboks 606. Om du ikke har mulighet til å sende en skriftelig klage kan du snart ringe Skjebnens egne hotline som åpner nå denne måneden. Håper dette kan hjelpe deg. For å avslutte med et par visdomsord; «Mennesket er den ene og suverene herre over sin egen skjebne om det bare vil være det. (sitat: Simone de Beauvoir)

Espen:p spør:
Hvorfor har du så fine øyne?

Det gissgisske orakel svarer:
Fordi jeg som alle andre mennesker er litt fra min mor og litt fra min far. Til sammen ble dette en jævla bra kombinasjon når det gjaldt øynene, bare synd resten ikke gikk like bra. I tillegg vil jeg tro (selv om det er noe man gjør i kirken) at naturen hadde litt å bidra med, da den sjenket meg fargen fra havet. Det blir av noen hevdet at «Øynene er sjelens speil» og at de kan utvise frykt, glede, sorg, tristhet, tankefullhet, hat, hevn og ondskap. Og siden du hevder at øynene mine er så vakre, har jeg da en vakker sjel? Den kan du tygge litt på. Uansett er mine øyne vakrere enn øynene til rød veps (som faktisk er gul og svart og IKKE rød), da den har to fassetøyne og tre punktøyne, midt oppe på hode

Reklamer

14 tanker om “What would GissGiss do?”

 1. LostSoul said:

  Hmm.
  Oooo,store gissgiss orakel,
  hvorfor er mennesker født med følelser..? -.-

 2. Jeg er betatt av ei venninne som jeg kjenner gjennom eksen min. Vi treffes fra tid til annen. Egentlig ville jeg spørre deg hvordan man unngår å havne i vennefella, men jeg tror heller jeg vil spørre hvordan man kommer ut av den?

 3. Kjære GissGiss!
  Hvorfor ser alle frosker så dumme ut? Kan ikke du endre utseende på dem? Jeg vil også vite hva som skjer hvis du gir de litt amfetamin. Takk på forhånd du gissgisske Orakel!.

 4. Vi har prosjekt på skolen om folk som har falt utenfor samfunnet, hva synes du om disse menneskene? Hva har disse menneskene gjort for å fortjene dette?

 5. Hvorfor er det slik at det bare er gutter som spør spørsmål her? Eller er det jenter med falske profiler? For da må dere finne på noe nytt. Falske profiler er bare so last year! :P

 6. Julenissen er da ikke nødvendigvis en mann :P

 7. Siri Helen said:

  Nettopp ;) Gud er kvinne ;)

 8. Josephine said:

  Hallo Gissgisske orakel.
  Æ skriv te dæ førr å lufte noen tanker som æ har.Du skjønn at æ har ett problem me han guttn som æ lik,mn han vil ikke prøve sæ i noe forhold med mæ sia d førre forhaldet gekk i søppla (d e no 3år sida)
  Vi finner på ting ilag,film,spise ute etc.Mn d ende alltid opp med samme,nemli: vi har sex.No dn siste tia har han åpna sæ mer og mer førr mæ.Seie ting,sånn som at han lik mæ å sånn.
  D som e probleme førr mæ,d e: er han bærr ut etter sex,eller kan han ønske noe mer innst inn?Bærr at han ikkj tør heilt enno?
  (Vi har kjent kverandre i 6,5mnd no)
  Mvh,
  Josephine

 9. Siden folk er kjedelige og du ikke svarer, synes jeg det var på tide å sende inn et spørsmål fra meg selv, og ikke som mitt alterego «Julenissen» :P

  Jo, du vet, jeg lever under en sky. En sånn sort dum sky som regner en stor prosjon klønethet over meg. Det synes er jeg høyst urettferdig, og synes noen få om ikke all, men iallefall noe av den klønetheten min. Det er ikke noe gøy å stikke gafler i øyet, fly på sykkel og sette leppa fast i flaska, det må jo noen flere enn meg skjønne. Greit om det hadde vært underholding, men det var jo ingen som har sett det.
  Så derfor, hvem i pokker skal jeg sende en skriftlig klage til? Det må da du min kjære orakelvenn vite noen ting om!

  På forhånd takk.

  Ja, jeg kjeder meg ille nå.

 10. hvorfor har du så utrolig fine øyne???

 11. gissgiss said:

  Orakelet venter i spenning på flere nye spørsmål. Er det noe du har problemer med å forstå? Finner du ikke svaret på wikipedia? Tør du ikke spørr foreldrene dine? Er du redd folk skal le høyt og lenge av de forbanna DUMME spørsmålene dine? Spør meg, jeg svarer uansett! :D

 12. Hei du store orakel!
  Jeg har tenkt lenge på en sak. Hvordan stiller du deg til kanibalisme? Greit å vite om jeg må løpe for livet om vi havner i en slik situasjon der det kan være et alternativ mener jeg!

 13. Går det an å være forelsket i to personer på en gang?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s